Brinner du för webbanalys och konverteringsoptimering? Vill du ha en fri roll med stora utvecklingsmöjligheter i ett växande analysteam som har roligt tillsammans? Hos Aller Media får du möjligheten att jobba på ett marknadsledande mediehus med stort fokus på digital utveckling, med några av Sveriges starkaste varumärken som ELLE, Café, ELLE Decoration, MåBra, Femina, Svensk Damtidning med flera.

Du kommer att ingå i ett analysteam som sitter på Humlegårdsgatan i Stockholm.

Om tjänsten

Som webbanalytiker kommer du att ansvara för mätning, rapportering och analys av innehåll, trafikkällor och marknadsföring i Aller Medias samtliga digitala kanaler. I gruppen finns två webbanalytiker och du kommer att ha ett särskilt ansvar för konverteringsoptimering kopplat till Aller Medias e-handel, kommersiella partnerskap, digitala kurser mm. Du kommer att samarbeta både internt med e-commerce-ansvarig, IT-avdelning, redaktörer och andra analytiker.

I din roll ansvarar du för:

  • Korrekt mätning i digitala kanaler
  • Rapportering och analys av trafik
  • Konverteringsoptimering
  • A/B-testning och användartester
  • Utveckling och underhåll av dashboards med digitala KPIer
  • Deltagande i utvecklingsprojekt för nya digitala produkter och tjänster
  • Extern kontakt med leverantörer

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet från en roll inom webbanalys där konverteringsoptimering varit ett tydligt inslag. Du kan ha en bakgrund från en liknande roll på en digital byrå, webbyrå, e-handelsföretag, mediehus, online-avdelning eller motsvarande. Du bör ha kompetens inom mätning av trafik och det är positivt om du har erfarenhet inom webbutveckling och implementering. Vi förutsätter att du behärskar Google Analytics väl och har erfarenhet av Tag Management-verktyg. Du bör också ha erfarenhet inom användartestning, A/B-testning och verktyg som exempelvis Visual Website, Optimiser, Optimizely eller motsvarande.

Vi förutsätter att du har en relevant utbildning, inom området digital kommunikation/marknadsföring och/eller webb. Om du har högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område, ex IT, kommunikation, marknadsföring, så är det positivt.

Som person har du ett brinnande intresse för webbanalys, konverteringsoptimering och att utveckla området vidare. Du är samarbetsinriktad och har kommunikativ förmåga. Samtidigt har är du en analytisk person som drivs av att ditt arbete genererar effekter och resultat.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Aller media med Boxhill. För att komma till ansökan, klicka här. På någon minut bifogar du enkelt din CV. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ann Bender (ann.bender@bhill.se) 0722-14 08 72. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om Aller Media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 54 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, MåBra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hemmets Veckotidning, Hänt i Veckan, Femina och Residence.

Vi har levererat avkoppling, underhållning och inspiration till miljoner läsare sedan 1894. Vår omvärld har förändrats sedan dess och vi utvecklar ständigt nya sätt att engagera, ge upplevelser och tjänster till våra läsare, användare, besökare och följare – både i tryckta och digitala medier såväl som i den fysiska världen. Aller media är ett mediehus i ständig utveckling och vi har startat en intensiv omvandling för att möta läsarnas, användarnas, besökarnas och följarnas nya krav.

Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg och Göteborg. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
Aller media äger även FAB Media, Make Your Mark och OTW.

FAB Media är Sveriges största medieföretag för unga kvinnor med varumärken som Frida, Chic, ShapeUp och Solo.

Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation.

OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digital media, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrå i Sverige.

Läs mer på www.aller.se, www.fabmedia.se, www.makeyourmark.se och www.otw.se

Ansök