Aller media är mediehuset med innehållet närmast hjärtat. Vår affärsidé är att genom starka varumärken och innehåll med hög redaktionell kvalitet skapa och sälja underhållning och inspiration till kvinnor. Vi utvecklar ständigt nya sätt att engagera, ge upplevelser och tjänster till våra läsare, användare, besökare och följare – både i tryckta och digitala medier såväl som i den fysiska världen.

Det krävs en skön mix av människor, passioner och talanger för att skapa det vi gör och ta oss dit vi vill. Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med dig som studerar journalistik och som vill praktisera hos oss. 

Som journalistpraktikant hos oss får du möjlighet att få inblick i det redaktionella arbetet och utifrån dina intressen och kunskaper finns möjlighet att ta egna initiativ. Vi har ett stort digitalt fokus och du kommer få möjligheten att jobba digitalt och med sociala medier. Våra varumärken är tongivande röster inom ämnen som bland annat mat och dryck, mode och skönhet, hälsa och träning, inredning och livsstil. Ett passionerat intresse för dessa ämnen är därför självklart ett plus. Vi förväntar oss att du är nyfiken och engagerad i att utvecklas som journalist. Du arbetar nära en handledare som ger dig möjlighet att ta ansvar och utvecklas i din egen takt.

Anmäl intresse!

Välkommen att anmäla ditt intresse för våra praktikplatser. Du ansöker genom att klicka på ansök nedan. I nästa steg väljer du vilket eller vilka varumärken/avdelningar som du är intresserad av samt vilken ort du är intresserad av.

Du ser förmodligen denna annons via din mobil, därför har vi gjort det enkelt för dig att ansöka direkt från mobilen. Med ett enkelt klick kan du ansöka redan nu med din Linkedin-profil eller bifoga ditt CV via Dropbox eller Google Drive.

Om Aller media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 54 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, MåBra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hemmets Veckotidning, Hänt i Veckan, Femina och Residence.

Vi har levererat avkoppling, underhållning och inspiration till miljoner läsare sedan 1894. Vår omvärld har förändrats sedan dess och vi utvecklar ständigt nya sätt att engagera, ge upplevelser och tjänster till våra läsare, användare, besökare och följare – både i tryckta och digitala medier såväl som i den fysiska världen. Aller media är ett mediehus i ständig utveckling och vi har startat en intensiv omvandling för att möta läsarnas, användarnas, besökarnas och följarnas nya krav.

Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg och Göteborg. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
Aller media äger även FAB Media, Make Your Mark och OTW.

FAB Media är Sveriges största medieföretag för unga kvinnor med varumärken som Frida, Chic, ShapeUp och Solo.

Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation.

OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digital media, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrå i Sverige.

Läs mer på www.aller.se, www.fabmedia.se, www.makeyourmark.se och www.otw.se

Ansök