Vad har du för arbetsuppgifter?

Jag ansvarar för våra webbshoppar som snart finns på alla familjetidningarna och på Svensk Dam. I arbetet ingår allt från planering av vilka produkter vi ska sälja till att se till så att e-handeln blir en väsentlig del av Aller medias intäkter och profil i framtiden.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att ingen dag är den andra lik och den ständiga utvecklingen i den här branschen.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

Att kombinera det redaktionella med det kommersiella. Vi säljer produkter som redaktionen står bakom och vi vill att detta ska ses som en service till läsarna och inte en påprackad försäljning. Det är en utmaning att veta vad som säljer och dessutom få våra lite äldre läsare att våga handla på nätet.

Vilka egenskaper har du haft nytta av under karriären?

Jag kan lite om mycket och har tidigare jobbat som journalist så jag kan både tänka redaktionellt och kommersiellt. Jag är otroligt nyfiken och envis och ger mig inte i första taget vilket många säkert kan tycka är jobbigt. Men det gör också att man oftast får som man vill.

Vilka råd vill du ge dem som är på väg ut i arbetslivet och vill jobba som e-handelsansvarig?

Som med alla arbeten handlar mycket om att jobba hårt och ha rätt kontakter. Det bästa är att få in foten på ett företag som du tycker är intressant och där du vet att det finns möjlighet att avancera. Är du duktig och jobbar hårt är chansen stor att du kan klättra fort. Men glöm inte bort att vara ödmjuk på vägen!