Vad har du för arbetsuppgifter?
jag jobbar med allt ifrån anställningsavtal, introduktionsprogram för nyanställda, rekrytering, sköta personalsystem till att utveckla och uppdatera HR-processer. Arbetsuppgifterna varierar, ena dagen sköter jag logistiken kring en kompetensutvecklingssatsning för runt 500 medarbetare och nästa dag jobbar jag med våra processer för att introducera nyanställda i företaget.  Variationen är superrolig och lärorik!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Med risk för att hamna på ”floskeltoppen” så är det bästa med mitt jobb är att varje dag få jobba med företagets viktigaste resurs – personalen.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Att jobba brett med många olika sorters arbetsuppgifter kan vara ganska så klurigt när det kommer till att prioritera vad som ska göras. Både fokus och i vilken ordning

Vilka egenskaper har du haft nytta av under karriären?

Att jag ser utvecklingsmöjligheter i stort som smått och inte är rädd för att komma med förslag.

Vilka råd vill du ge de som är på väg ut i arbetslivet och vill jobba som HR-generalist?

Idag är det ekonomer, personalvetare, socionomer och psykologer som konkurrerar om samma tjänster inom HR. Mitt råd är att försöka sticka ut genom att jobba vid sidan av studierna som exempelvis konsultchefsassistent eller HR-assistent. När du sedan söker ditt första ”riktiga” jobb har du redan relevanta erfarenheter med dig i bagaget som dina konkurrenter kanske inte har.