Vad har du för arbetsuppgifter?

Varje vecka planerar jag och närmsta chef matblocket i Allers, som bland annat innehåller menyer, teman, kändisar och säsongsråvaror. Produktiviteten är hög då det är ca 16 matsidor varje vecka. Jag producerar mycket själv men lägger ut vissa delar på frilansare. I arbetet ingår att skriva recept, fixa råvaror, laga maten i vårt provkök, ta fram rekvisita och styla inför fotografering. Utöver det sitter jag i möten och med skrivbordsarbete.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Kreativiteten.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

Att få tänja på gränserna och då och då ta in något nytt i en ganska så traditionell tidning. Jag lär mig även själv väldigt mycket inom bland annat teknik, tidningstillverkning och text.

Vilka egenskaper har du haft nytta av under karriären? 

Jag är inte rädd för att ta i. Jag har alltid jobbat hårt för det jag tror på och det jag vill göra. Har också alltid hoppat på nya utmanande projekt, startade till exempel ett företag samtidigt som jag jobbade som kock. Det företaget, tillsammans med min erfarenhet i restaurangkök, är en grym kombo som har tagit mig dit jag är idag.

Vilka råd vill du ge de som är på väg ut i arbetslivet och vill jobba som matredaktörer?

Våga ta steget! Har man en passion för något och är villig att jobba hårt, så kan det ta en ganska långt.