Här svarar vi på de vanligaste frågorna!

 

Samarbeten

Hur gör jag för att få er att komma till min utbildning?

Skicka ett mail till hr@aller.se där du skriver:

  • Vad kursen heter
  • Hur många studenter som kommer att närvara under besöket
  • Om du har några önskemål om vad föreläsningen ska handla om
  • Alternativ på datum som passar
  • Dina kontaktuppgifter

Kommer ni till gymnasier också?

Vi föreläser huvudsakligen på eftergymnasiala utbildningar. Vid stort intresse och i mån av tid kan vi även komma ut och träffa gymnasieklasser.

Vilken typ av föreläsningar brukar ni hålla?

Föreläsningarna brukar pågå en eller två timmar beroende på önskemål. Förutom att berätta om Aller media brukar vi prata om ämnen som är relevanta för studenter som ser sin framtid inom mediabranschen. Föreläsningarna brukar även innehålla någon form av interaktiv diskussion eller case-övning.

 

Exempel på ämnen vi tidigare föreläst om:

Verksamheten på ett stort mediehus

Tidskrifter i förhållande till dagsmedia

Att skriva och kommunicera på nätet

Koppling mellan print och sociala medier

Från idé till tidning

Framtidens journalistik

Journalistik inom mat/mode/inredning

Kan ni hålla i seminarier och andra typer av möten också?

Vi är öppna för alla idéer och tar gärna emot förslag via mailadressen hr@aller.se

Hur gör jag om jag vill ha med er i ett projektarbete/examensarbete?

Skicka ett mail till hr@aller.se där du beskriver vad du har tänkt skriva om och hur vi på Aller media skulle kunna hjälpa till.

Är ni intresserade av att vara kursansvariga också?

Vi vill gärna dela med oss av vår kompetens till studenter. Skicka en förfrågan till hr@aller.se så ser vi till att mailet kommer fram till rätt person som i sin tur får ta ställning till förfrågan.

Rekrytering

Hur många räknar ni med att anställa 2015 och 2016

30-40 personer.

Vilken typ av befattningar kommer ni tillsätta det närmsta året?

För att möta morgondagens utmaningar kommer vi tillsätta allt från journalister och art directors till digitala strateger. Under rubriken Lediga tjänster kan du läsa om de lediga tjänster vi har just nu.

Vilken typ av anställningsformer har ni?

Vi följer de anställningsformer som våra kollektivavtal tillåter vilket innebär tillsvidareanställning (ibland kopplat med provanställning) samt olika typer av visstidsanställningar.

Hur är lönenivån på Aller i förhållande till andra mediehus?

Vi följer marknadslönerna noga och har en marknadsanpassad lönenivå. Vi arbetar aktivt med individuell lönesättning kopplat till lönekriterier.

Måste jag ha tagit examen för att kunna söka?

Du behöver inte ha tagit examen för att söka våra lediga tjänster. Gällande många av våra tjänster ser vi det dock som fördel med en akademisk utbildning.

Hur sker urvalet till att bli kallad på intervju?

Vi tittar på en kombination av dina erfarenheter, personliga egenskaper, intresseinriktning och formell utbildning kopplat till den kravprofil och befattningsbeskrivning som är framtagen.

Hur ansöker jag?

Alla sökande registrerar sina ansökningar via vår rekryteringsida på Aller media Karriär eller på Aller.se. Ansökningarna från båda sidorna samlas i samma databas och det spelar därför ingen roll vilken du använder. Här kan du även skicka i en spontanansökan även om det inte finns någon ledig befattning.

Praktikplatser

Hur många praktikplatser räknar ni med under 2015 och 2016

Hösten 2015 och våren 2016 kommer vi sammanlagt att anställa ca 20 praktikanter.

Vilken typ av utbildning ska jag gå för att kunna söka?

En eftergymnasialutbildning som är relaterad till Aller medias verksamhet, exempelvis media och kommunikation, journalistik, ljud och bild, design, webbredaktör, produktionsledare eller inom ekonomi/administration.

Hur länge varar praktiken?

Mellan tio veckor och en termin beroende på praktikplats.

Får man lön under praktikplatsen?

Det beror på vad det är för sorts praktik. En del av praktikplatserna ingår i utbildningsprogram och följer kollektivavtal något som resulterar i att de är avlönade. Hör av dig till kontaktpersonen för den praktikplats du är intresserad av så får du svar på vad som gäller för just den tjänsten.

Hur väljer ni praktikanterna?

Vi tittar på en kombination av personliga egenskaper, intresseinriktning och formell utbildning och om möjligt ett personligt möte, vartefter vi tar ett beslut om vem som lämpar sig bäst för praktikplatsen.

Jag har läst om era praktikplatser och är intresserad av att söka flera. Hur gör jag då?

För att din ansökan ska få rätt prioritet är det viktigt att du väljer det intresseområde som intresserar dig mest. Skicka inte in flera ansökningar.

Vad vill ni att min ansökan ska innehålla?

I ansökan till en praktikplats vill vi att du inkluderar ditt CV samt ett personligt brev i vilket du berättar om dig själv och varför du är intresserad av tjänsten.