Celia Stahl och Daniela Allocco Gossell lämnar båda Hemmets Journal för Året Runt som i januari flyttar till Malmö. Dessutom är Malin Forsberg, Kvällsposten, och Elin Gunnarsson, frilans, klara för Aller medias nysatsning.

Det var i september som det blev klart att Året Runts redaktion flyttas från Stockholm till Malmö, som ett led i Aller medias satsning på ett kreativt centrum för företagets familjetidningar Allas, Allers, Hemmets Veckotidning och Året Runt. Nu tar den nya redaktionen form.

Sedan tidigare är det klart att Lena Andersson, idag fackchef på Allers, tar över som chefredaktör efter Eva-Stina Sandstedt, som efter tio år på posten väljer att sluta i samband med flytten till Malmö.

Nu är de första rekryteringarna klara:

Daniela Allocco Gossell, matredaktör: Är idag matredaktör på Hemmets Journal, där hon frontar tidningens matsegment.

Celia Stahl, hälsoredaktör: Är idag hälsoredaktör på Hemmets Journal, där hon både ansvarar och agerar frontfigur för dessa sidor.

Malin Forsberg, redigerare/redaktör: Arbetar idag med temabilagor och som nyhets- och webbreporter för Kvällsposten.

Elin Gunnarsson, redigerare/redaktör: Arbetar idag som frilansare för bland annat Expressens magasin, temabilagor och webb.

– Vi bygger ett superhärligt lag till Året Runt. Det är en spännande mix av rutinerade familjetidningsjournalister och medarbetare som har en intressant bakgrund från bland annat kvällstidningarna, säger Lena Andersson, tillträdande chefredaktör.

För mer information, vänligen kontakta:

Martin Kroon, publicistisk direktör, Aller media
[email protected], telefon: 042-17 35 06

Lena Andersson, Aller media
[email protected] telefon: 042-17 35 55