Aller media skapar ett kreativt centrum för sina fyra familjevarumärken Allas, Allers, Hemmets Veckotidning och Året Runt i Malmö. Det innebär att Året Runts redaktion flyttas från Stockholm till Skåne. I samband med flytten väljer Året Runts chefredaktör Eva-Stina Sandstedt att avsluta sin tjänst hos Aller media.

Idag kan Aller media presentera fler detaljer om sina framtidsplaner för familjetidningarna. Det är sedan tidigare klart att Helsingborgsverksamheten flyttar till Malmö vid årsskiftet. I samband med flytten till de nya lokalerna på Östergatan i centrala Malmö kommer Aller media bland annat att skapa ett kreativt centrum för sina fyra familjetidningar och övriga Skånebaserade varumärken.

Redaktionerna har hittills suttit på tre olika orter – Allers i Helsingborg, Allas och Hemmets Veckotidning i Malmö och Året Runt i Stockholm. I och med denna nysatsning för familjetitlarna flyttas Året Runt till Malmö.

Genom att samla alla familjevarumärken i Malmö ges ett ännu tydligare fokus på denna viktiga del av mediehuset. Det ger ökade möjligheter till utveckling och gemensamma satsningar för de fyra varumärkena.

– Vi ser stora möjligheter med att samla alla familjetidningar i Malmö. Vi kan kraftsamla och fokusera våra stora resurser på utveckling av familjetitlarna och på ett bättre sätt få positiva effekter för varje enskilt varumärke men också i affären som helhet, säger Bodil Ericsson Torp, vd på Aller Media.

Med varumärkena Allas, Allers, Hemmets Veckotidning och Året Runt är Aller media marknadsledande inom segmentet familjetidningar i Sverige. Samtliga dessa varumärken har mellan 200 000 och 400 000 läsare varje vecka, vilket gör dem till Sveriges allra mest framgångsrika veckotidningar.

– Att samla alla familjevarumärken i Malmö är i linje med vår strategi att utveckla vårt innehåll i alla kanaler och ger också möjlighet att ännu bättre samordna våra stora resurser inom exempel annons, marknad, digital utveckling och layout. Det kommer att ge ökat kunskapsutbyte och samarbete, säger Martin Kroon, publicistisk direktör för Aller medias familjetidningar.

Alla medarbetare på Året Runt erbjuds att följa med till Malmö. Flytten planeras till januari 2017 då företaget flyttar in i det nya kontoret i Malmö.

I samband med flytten väljer Året Runts chefredaktör Eva-Stina Sandstedt att avsluta sin anställning hos Aller media.

– Eva-Stina Sandstedt har varit chefredaktör för Året Runt i snart tio år. Hennes insatser har varit helt avgörande för Året Runts utveckling och fortsatt starka position i branschen. Vi respekterar hennes beslut att stiga av i samband med flytten, men är glada att hon stannar och leder redaktionen tills flytten är genomförd i januari 2017, säger Martin Kroon.

Förutom att leda utvecklingen av Året Runt har Eva-Stina Sandstedt lanserat och varit ansvarig för den framgångsrika nysatsningen Glutenfritt, där Aller media var först med en specialtidning för glutenfria recept.

  • –Det var inte ett lätt beslut att lämna Året Runt och Glutenfritt, säger Eva-Stina Sandstedt, chefredaktör. Vi har gjort fantastiskt bra tidningar som uppskattats av våra 300 000 läsare. Tidningar som jag är oerhört stolt över. Flytten av Året Runt innebär förstås en omtumlande förändring för alla på redaktionen, samtidigt förstår jag fördelarna med att samla alla familjevarumärken på samma plats.

För mer information, vänligen kontakta:

Martin Kroon, publicistisk direktör, Aller media

[email protected], telefon: 042-17 35 06

Bodil Ericsson Torp, VD Aller media

Telefon 08- 679 46 50 eller email: [email protected]