Aller media söker digital designer för ELLE, Baaam, Femina, Café m.fl
Aller media är i en spännande fas där företaget växer på digitala plattformar. Senaste åren har transformeringen från ett printförlag till ett modernt mediehus gått i snabb takt. Nu söker vi dig som vill vara med när vi tar nästa steg som digital designer för Aller medias produkter och sajter så som ELLE, Baaam, Femina, Café, Hänt med flera.
 
Om tjänsten
Som digital designer på Aller media kommer du få en spännande och utvecklande roll där du arbetar med det visuella uttrycket för Aller medias samtliga sajter – bland annat ELLE, Café, Femina, Baaam, Svensk Dam och MåBra. Du kommer jobba med digitala produkter med fokus på såväl användarupplevelse som konvertering. Du kommer tillsammans med vår andra designer vara ansvarig för att våra varumärkens design är snygg, håller ihop och är användarvänlig och på så sätt ta stort ansvar för hela företagets visuella inriktning.
 
Du kommer tillsammans med produktägare och vår andra designer driva utveckling mot design thinking och lean. Du kommer hålla i workshops för att samla in krav från stakeholders och tillsammans skapa attraktiva och användarvänliga upplevelser där innehållet lyfts till nya nivåer.
 
Hos oss kommer du få verka i en kreativ miljö där du ständigt blir utmanad, och får utmana rådande ideal och i nära samarbete med produktägare och utvecklare ta fram och utveckla framtidens digitala design. Du kommer få jobba med ett brett spektrum av varumärken och produkter som kommer mana dig att tänka annorlunda men ändå skalbart.
 
Vem är du?
Vi tror att du idag jobbar som digital designer eller art director och har en gedigen kärlek för innehåll och hur det bäst kan presenteras för användaren. Du har god kunskap om hur en bra användarupplevelse ska vara och sätter alltid användaren i första hand – vi tror att du precis som oss brinner för att design ska lyfta innehållet och guida användaren rätt. Du är väldigt kommunikativ och arbetar proaktivt med att föreslå och initiera designförbättringar istället för att invänta att någon annan kommer på dem åt dig.
 
Vi söker dig som har jobbat med flera designprojekt där du varit med i hela processen från att skapa prototyper till färdig slutprodukt. Idag jobbar du kanske på ett annat mediehus eller kanske på en byrå och du letar efter en ny utmaning där du får vara med och ta produkterna inte bara i mål utan vidareutveckla dem.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Skapa design för Aller medias digitala sajter och plattformar
 • Utveckla befintlig design och kvalitetssäkra att våra befintliga sajter håller hög designmässig kvalitet
 • Ta fram prototyper och slutprodukter
 • Göra användarstudier både internt och externt baserat på case studies och a/b-testning
Vi söker dig som:
 • Har en relevant utbildning inom digital design och jobbat något eller några år
 • Har en stark och bred portfolio som visar på erfarenhet och personlig utveckling
 • Har väldigt god kunskap i verktyg som Sketch, Photoshop, Illustrator, InVision eller andra verktyg som du trivs bäst att arbeta i 
 • Har mycket god kommunikativ förmåga och ett öppet sinne för feedback och diskussion
 • Är proaktiv och identifierar förbättringsområden och agerar på dem
 • Omvärldsbevakar och uppdaterar dig kring nya designtrender och utveckling och agerar utefter
 • Omfamnar en iterativ process och förstår att succé kommer snabbare genom att testa och iterera
 • Har erfarenhet av a/b-testning och analys är meriterande
 • Har kunskaper om programmering är mycket meriterande
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska
Vad vi kan erbjuda dig:
Tjänsten är en heltidstjänst på 100% med tillträde så snart som möjligt. Du kommer sitta på Aller medias kontor på Humlegårdsgatan 6 vid Östermalmstorg mitt i Stockholm där du har närhet till allt och alla.
 
Som digital designer kommer du ingå i produktteamet där du tillsammans med produktägare, designer och specialister driver transformeringen av Aller media framåt i nära samarbete med redaktion och sälj. Vi arbetar enligt scrum och tillsammans med teamets produktägare och utvecklare kommer du och ditt team delta i våra sprintar. Vi är ett nordiskt företag och som sådant kommer du involveras i spännande nordiska projekt. Hos oss kommer du också få möjlighet till personlig utveckling genom vår innovationsprocess ”Framtidsfabriken”.
 
Hos Aller media får en central roll på en spännande och kreativ arbetsplats i ett mediehus där vi är drivna och gillar förändring, samtidigt som vi bryr oss om varandra. Vi är ett företag med mycket kärlek för både våra anställda, våra användare och våra kunder – vi kanske inte har pingisbord och gratis cola men vi kan garantera att hos oss kommer du få direkt påverkan på bolagets affär och jobba med de strategiska initiativen. Kraven och behovet av bra digital design har aldrig varit högre eller roligare.
 
Vi tror på ett öppet arbetsklimat där vi jobbar i team för att nå gemensamma mål – vår framgång är att vi jobbar nära varandra inom teknik, produkt, redaktion och sälj och jobbar sida vid sida för att skapa den bästa upplevelsen för våra användare och kunder.
 

Sök!
Du ser förmodligen denna annons via din mobil, därför har vi gjort det enkelt för dig att ansöka från mobilen med Linkedin eller bifoga ditt cv via Dropbox eller Google Drive. Vi kallar till intervjuer löpande. Välkommen med din ansökan senast den 8 juni . 

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Joakim Holfve på [email protected]

Om Aller media
Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.
Vi har levererat avkoppling, underhållning och inspiration till miljoner läsare sedan 1894. Vår omvärld har förändrats sedan dess och vi utvecklar ständigt nya sätt att engagera, ge upplevelser och tjänster till våra läsare, användare, besökare och följare – både i tryckta och digitala medier såväl som i den fysiska världen.
Vår affärsidé är att genom starka varumärken och innehåll med hög redaktionell kvalitet skapa och sälja underhållning och inspiration till kvinnor.
Vi har kontor i Stockholm och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Aller media äger även Make Your Mark, OTW och Narva.

Ansök