I januari i fjol startade Aller media en helt ny digital redaktion i Malmö. Digital Content (DC) som arbetar med samtliga digitala kanaler för kända varumärken som Allers, Allas, Hemmets veckotidning, Året Runt och Stowr. Vi har högtflygande planer och kommer under hösten påbörja ett flertal spännande, digitala projekt – och vi vill gärna att du, som är en kreativ onlinejournalist och van vid att arbeta i ett högt tempo och i många kanaler, ska vara med på resan.

Om tjänsten
Som onlinejournalist arbetar du framför allt som reporter och gör journalistik och innehåll för samtliga nämnda varumärken, men du kommer också att arbeta en del som digital redaktör. Du brinner för storyn med människan i fokus – och har erfarenhet av arbete i en snabbfotad redaktion som har en tydlig digital riktning, och att arbeta med realtidsmätning i exempelvis Google Analytics är inte främmande för dig. Du har gedigen SEO-kunskap, förstår vikten av datadriven analys och har erfarenhet av att presentera innehåll på sociala medier.

Erfarenheter från en nyhetsredaktion eller kvällstidning är en merit. Likaså om du arbetat med video/webb-tv. Extra meriterande om du då också arbetat i Adobe Premiere.

Du har ett brinnande intresse för något, eller några, av nämnda varumärkens kärnämnen – reportage, relationer, mat, hälsa och trädgård är några av dem – och massor av idéer om hur dessa bör bevakas i digital form. Samtidigt som du är en lagspelare, som snabbt vill bli en del i DC-gruppen tillsammans med digitala och kommersiella redaktörer, samt onlinejournalister, är du van att arbeta självständigt och du kan göra storyn hela vägen – från idé till genomförande och sedan utlägg och presentation på sajt och i sociala medier.

Tjänsten är ett vikariat fram till årsskiftet, med möjlighet till senare tillsvidareanställning. Vi ser gärna att du börjar omgående!

Sök!
Välkommen med din ansökan senast den 1/8. Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Jens Dahlkvist, [email protected]. Du kan också kontakta HR Chef David Holmberg på [email protected] Vi tillämpar löpande urval. 

 

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.

Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi älskar att tillsammans skapa unika upplevelser och innehåll som får människors hjärtan att slå lite snabbare, något som också känns i stämningen i vårt mediehus. Här finns en inbjudande gemenskap och en omtanke om varandra som gör det så mycket roligare och så mycket mer inspirerande att testa nya idéer och utvecklas tillsammans för att fokusera på vår gemensamma framgång. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar.

Det krävs många olika talanger, erfarenheter och färdigheter för att driva och utveckla ett av Sveriges ledande mediehus. Vi erbjuder utmaningar för allt från passionerade IT-utvecklare, kreatörer, journalister och entreprenörssjälar till analytiker och säljare. Hos oss får du upptäcka styrkor som du inte visste att du hade, för på Aller media myllrar det av möjligheter för dig som har modet och viljan att ta för dig och göra skillnad.

Vi har kontor i Stockholm och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Aller media äger Make Your Mark och OTW.

Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation.

OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digitala medier, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrån i Sverige.

Läs mer på www.aller.se, www.makeyourmark.se och www.otw.se.

Ansök