Anders Juhlin som har varit förlagschef på Frida förlag sedan 2012 tar nu över som VD efter Ove Jerselius.

Anders Juhlin tillrädde som förlagschef i augusti 2012 med ansvar att utveckla Frida Förlags titlar. Han tillträder som VD den 1 maj.

– Frida Förlag har i över 30 år varit det ledande tidskriftsförlaget för unga kvinnor i Sverige. Det känns fantastiskt roligt att ha fått förtroendet att leda Frida Förlag för att säkra att vi för lång tid framöver fortsätter att vara det mest engagerande och relevanta förlaget för alla dessa kvinnor – oavsett kanal och distributionsform. Det är en ära att få arbeta med så otroligt kompetenta och drivna medarbetare som vi har på Frida Förlag, och jag ser fram emot att tillsammans med dem, våra läsare och affärspartners fortsätta utveckla verksamheten, säger Anders Juhlin, tillträdande VD på Frida Förlag.

Anders Juhlin har sedan han började som förlagschef på Frida Förlag varit ansvarig för förlagets produktion, personal, försäljning och affärsutveckling i samtliga kanaler, med särskilt fokus på digital utveckling.

– Frida Förlags digitala satsning påbörjades redan 1998 med en, med dagens mått mätt, enkel men mycket uppskattad och populär hemsida för tidskriften FRIDA. Mycket har givetvis hänt sedan dess. Anders har sedan 2012 med framgång fortsatt att utveckla Frida Förlags digitala verksamhet. Anders är därför naturlig som min efterträdare att fortsätta denna spännande resa, säger Ove Jerselius, VD på Frida Förlag.

Även i bolagets styrelse blir det en förändring. Bodil Ericsson Torp, VD Aller media och som tidigare varit ledamot i Frida Förlag AB, tar över som ordförande efter Ove Jerselius. Jerselius kvarstår däremot som ledamot i Frida Förlag AB. Aller media äger sedan 2008, 50 procent av Frida Förlag.

– Det är glädjande att Bodil har accepterat att ta ordförandeposten i Frida Förlags styrelse, säger Ove Jerselius. Nu finns goda förutsättningar för att Förlaget även framgent ska utvecklas positivt med god lönsamhet.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Juhlin, Frida Förlag
Mobil: 0706 29 26 62
[email protected]