INFLUENCER MARKETING

Influencer marketing brukar också kallas för creative sales eller kommersiella samarbeten. Att använda sig av influencers i sin marknadsföring kan vara ett bra komplement till annan annonsering. Ditt varumärke eller kampanj hamnar i en kanal som är bloggarens egen – ett universum som byggts upp under lång tid och där influencerns följare är lojala och återkommande.

Aller medias influencers skapar eget innehåll i samarbete med kunden, ett innehåll som passar bloggarens varumärke och språk, men som också landar bra hos läsarna. Trovärdighet, transparens och kreativitet är viktiga delar för Aller medias bloggare när kampanjer utformas.
 

 
I en bloggpost har du möjlighet att prata på djupet om en produkt eller tjänst, medan instagram passar bättre som mer bildbaserad inspiration.

Olika mätningar visar att ROI på en bloggpost eller instagrampost hos en relevant influencer är betydligt högre än traditionell annonsering. Tricket är att välja rätt profil med rätt målgrupp och självklart välja en profil som arbetar med hög kvalitet i sitt innehåll.

 

 

För ökad spridning av en bloggpost kan man välja att koppla på flera sociala mediekanaler som hör till Aller medias olika varumärken; olika sajters Facebook-sidor eller varumärkenas egna instagramkonton. Flera av Aller medias varumärken har nyhetsbrev där man också kan distribuera bloggposter för att nå ut till ännu fler relevanta läsare.

Många av våra kunder kombinerar vårt influencer-erbjudande med Native-annonsering eller Partner Promotion. Ofta tillför en bloggare en extra dimension i den typen av material.