Maud Onnermark, chefredaktör på Matmagasinet var TV-kock redan innan begreppet fanns på kartan. Nu tar hon matjournalistiken vidare med en egen blogg på Matmagasinet.se. ”Det ska vara lättlagad mat för alla. Alla vill laga gott och de flesta vill att det ska vara lättlagat och gärna kunna förberedas.”

Varför blev det mat?

– Jag brukar säga att jag är född hungrig och har älskat god mat ända sedan barnsben. Jag har alltid varit nyfiken och gillat att prova nya smaker och ny mat, säger Maud. Det känns väldigt kul att börja blogga. Jag har mycket matkunskap och inspiration att dela med mig av, inte bara kring själva matlagningen utan jag kan också ge tips och idéer när det gäller planering av fester eller bara enkel vardagsmat. Jag bjuder in läsarna i min vardag och delar med mig av mina erfarenheter och recept, fortsätter Maud.

I bloggen kommer följarna att få se väldigt varierad mat, allt från riktigt lättlagad vardagsmat till festmat, bullbak och goda matbröd. Maud kommer också att bjuda på enkla knep, tips och idéer i köket. De kommer också att få följa Maud bakom kulisserna och lite i privatlivet.

– Jag tror på att äta varierad mat med mycket grönsaker, men grundprincipen är att det ska vara gott och det ska lätt att laga och följa recepten. Det behöver inte vara svårt och ta lång tid även om maten lagas från grunden, säger Maud.

Välkomna till Mauds mat och ett liv bakom kastruller, middagar och resor!

Maud Onnermark är norrländskan som utbildade sig till hushållslärare och som landade som matjournalist under tidigt 80-tal. I dag har hon skrivit ett tiotal kokböcker och är chefredaktör på Matmagasinet. För den matroade allmänheten är hon kanske mest känd från köket i SVT:s Gokväll där hon härjat bland grytorna sedan 2002.

6 snabba om Maud Onnermark

Gör: Chefredaktör för Matmagasinet, tv-kock och kokboksförfattare

Utmärkelser: Tilldelades Gastronomiska Akademiens guldpenna 2002

Matlagningsstil: Lättlagat med säsongens råvaror.

Favoritingrediens: Dijonsenap och citron har jag alltid i mitt kylskåp. Det sätter god smak på det mesta.

Bästa matlagningstips: Smaka på maten medan du lagar.

Om jag får oväntat besök: Bakar jag något snabbt t ex en rulltårta som jag fyller med hemgjord sylt eller bär som jag alltid har i frysen.

Vill du veta mer?

Du når Maud Onnermark på 0702-37 59 29 eller [email protected]

Blogg: http://maudonnermark.matmagasinet.se

Instagram: maudsmat_matmagasinet