MåBra, Sveriges största hälsotidning, har utsett årets bästa hälsomat. Årets livsmedelsnyheter har granskats av MåBra:s kunniga jury som har plockat ut tio favoriter som är både sunda och goda.

Den 21 december presenteras årets bästa hälsomat. Under hösten har livsmedelstillverkare och MåBra:s läsare haft möjlighet att tipsa MåBra om hälsosamma matprodukter. Idag presenteras de produkter som valts ut som vinnare i MåBra nr. 1. I juryn sitter MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg, Anna Sundesten matredaktör på MåBra, Vivvi Alström hälsoredaktör på MåBra samt Anki Sundin, MåBra:s nutritionist.

– Det är fantastiskt hur utbudet av nyttiga och gröna matprodukter har ökat i vanliga affärer de senaste åren. Det har varit en glädje att välja ut våra favoriter detta år och ge dem utmärkelsen ”MåBra-val 2018”. Förutom att de har tydliga hälsofördelar är produkterna väldigt goda och passar utmärkt för den som vill äta vegetariskt och lättlagat, säger MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg, som suttit med i juryn.

MåBra val 2018 presenteras nedan:

Pulled Oated från Gold and Green

Linskakor med havssalt från Risenta

Lupinghurt från Garant

Rotfruktsspaghetti från Coop

Bönkakor från Fazer

Chia Go från Djunked

Indisk linssoppa från Spoon

Vegetarisk pastej från Pastejköket

Frozen smoothies från Frills

”Familjens favvo” grönsaksbullar, sojabullar och soja nuggets från Hälsans Kök