Baaam och SvD fortsätter sitt samarbete inför valet, där temat är de viktigaste frågorna för unga kvinnor. De tidigare kampanjerna har behandlat bostadsfrågan och klimatet – nu sätter den gemensamma redaktionen fokus på psykisk ohälsa.

De senaste 20 åren har psykisk ohälsa ökat bland barn och unga vuxna. Ökningen är dessutom större i Sverige än i övriga nordiska länder.

Men varför mår vi så dåligt när vi egentligen har det ganska bra? Med hjälp av fakta, personliga berättelser och expertråd lyfter Baaam och SvD en fråga som väcker starkt engagemang och som påverkar hela samhället.

Läsarna får bland annat ta del av före detta sjukvårdsministern Gabriel Wikströms historia. I en exklusiv intervju berättar han om utbrändheten och beslutet att lämna politiken.

– Det känns viktigt att rikta strålkastaren mot det här ämnet, det är tydligt att det rör och berör oss alla. Därför känns det extra bra att presentera ett innehåll som kan ge viktig kunskap och insikter, men som också har potential att vända denna negativa trend, säger Jennie Sandberg, chefredaktör Baaam.

– Att psykisk ohälsa ökat kraftigt bland unga män och kvinnor är oroande. Här knakar det uppenbart i fogarna i samhällsbygget, säger Gunvor Frykholm, projektledare SvD.

Kampanjen är baserad på rörligt material och distribueras främst via sociala medier. Med start i dag torsdag delas artiklar och video parallellt i Baaams och SvDs kanaler under hashtagen #jagmårintebra.