Vår affärsidé är att genom starka varumärken och innehåll med hög redaktionell kvalitet skapa och sälja underhållning och inspiration till kvinnor. Vi är marknadsledande inom populärpress i Sverige och når 74% av Sveriges kvinnor. Aller medias mission är att skapa relevant, inspirerande och engagerande innehåll och upplevelser oavsett plattform. Det är som gjort oss marknadsledande. Vår ambition är att finnas där våra läsare och besökare redan befinner sig,

Aller media är en arbetsplats där din insats och kunskap spelar roll, där vi tillsammans driver förändring och utveckling med våra kunder i centrum och där dina kollegor bryr sig om dig. 
Vi söker alltid personer som är orädda, redo att tänka i nya banor och växa med oss.

Nu söker vi en Data Protection och Project Manager som kommer ha en projektledande roll i implementeringen av GDPR på Aller media och därefter bevaka efterlevnad av de nya reglerna samt projektleda kommersiella projekt.

Mer om rollen

Som Data Protection Manager kommer du ansvara för att säkra att Aller media följer gällande lagstiftning för personuppgifter. Du kommer agera intern expert och rådgivare gentemot organisationen i frågor gällande Aller medias lagring och hantering av personuppgifter. Den andra delen av tjänsten är projektledning av andra kommersiella projekt, ex. lanseringar, större leverantörsbyten, nyutvecklingsprojekt, effektiviseringsprojekt.

Exempel på arbetsuppgifter & ansvarsområden gällande Data Protection är:

 • Agera intern expert och rådgivare vid förvärv och all annan ny hantering och bearbetning som sker av personuppgifter inom Aller media
 • Överföring av expertkompetens så att Aller media följer rådande lagar i samband med våra kundurval till kampanjer
 • Ansvar för att tillhandahålla avtalsunderlag för externa partners såsom biträdesavtal mm
 • Ansvar för inköp av person, – adressdata och uppdateringar av register
 • Ansvar för rensningsregelverk i enligt med gällande lagstiftning
 • Vara uppdaterad på gällande lagar och förordningar som påverkar Aller medias hantering av personuppgifter
 • Ansvar för PUL texter
 • Delaktig i nordiska Data Protection möten
 • Intern utbildning kring hantering av personuppgifter för de i organisationen som i sin vardag behandlar uppgifter

Du kommer att jobba i ett team med högt i tak, mycket skratt och en härlig teamkänsla. Vi gillar när det händer mycket – och det gör det på Aller media! Du blir en del av en företagskultur som präglas av högt engagemang, kreativitet och affärsmässighet.

Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering i Malmö.

Vem är du?

Vi i Sales & Customer-teamet har mycket energi och driv att nå eller överträffa våra mål. Vi söker dig som också har det. Vi tror att du är duktig på att kombinera juridiskt kunnande med tydlig förståelse för affären. Du har erfarenhet av projektledning och gärna arbete på en marknadsavdelning. Du trivs med högt tempo och många bollar i luften samtidigt. Du är noggrann och juridiskt intresserad.

Vi söker dig som:

 • Behärskar att göra sig förstådd på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har en akademisk examen juridik, marknadsföring, affärsrätt eller liknande inriktning.
 • Förstår data, datastrukturer i kombination med affärs – och juridiska regelverk.
 • Innehar en viss kompetens och ett tydligt intresse för juridiska frågor. All praktisk erfarenhet från arbete med frågor som rör PUL/GDPR är meriterande.
 • Har erfarenhet av att leda och driva projekt

Det är meriterande om du har erfarenhet av PUL frågor rörande marknadsföring, teknik, IT och datasäkerhet. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och marknadssystem.

Sök!

Du ser förmodligen denna annons via din mobil, därför har vi gjort det enkelt för dig att ansöka direkt från mobilen. Med ett enkelt klick kan du ansöka redan nu med din LinkedIn-profil eller bifoga ditt CV via Dropbox eller Google Drive. Välkommen med din ansökan senast den 31/1. Observera att vi tillämpar löpande urval så tveka inte att söka redan idag!

Har du frågor om tjänsten? Kontakta:

Jenny Olsson, Marknadschef, 0737-17 08 59
Jessica Berger, HR, 070-922 09 57

Om Aller media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.

Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi älskar att tillsammans skapa unika upplevelser och innehåll som får människors hjärtan att slå lite snabbare, något som också känns i stämningen i vårt mediehus. Här finns en inbjudande gemenskap och en omtanke om varandra som gör det så mycket roligare och så mycket mer inspirerande att testa nya idéer och utvecklas tillsammans för att fokusera på vår gemensamma framgång. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar.

Det krävs många olika talanger, erfarenheter och färdigheter för att driva och utveckla ett av Sveriges ledande mediehus. Vi erbjuder utmaningar för allt från passionerade IT-utvecklare, kreatörer, journalister och entreprenörssjälar till analytiker och säljare. Hos oss får du upptäcka styrkor som du inte visste att du hade, för på Aller media myllrar det av möjligheter för dig som har modet och viljan att ta för dig och göra skillnad.

Vi har kontor i Stockholm och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Aller media äger Make Your Mark och OTW.

Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation.

OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digitala medier, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrån i Sverige.

Läs mer på www.aller.se, www.makeyourmark.se och www.otw.se.

Ansök