Motiveringen till nomineringen lyder:

”Genomslaget har genom åren växt till att sträcka sig långt utanför den givna kretsen. Elegant binder galan samman målgrupp med sponsorer och med en växande räckvidd i traditionell och ny media har det här eventet blivit en förebild långt utanför branschen.”

– Jag tycker att nomineringen verkligen beskriver vår målsättning med ELLE galan. Det visar att vi driver utvecklingen framåt och att vi integrerar våra sponsorer i innehållet. Det viktigaste av allt är att ELLE varje år tar fram och belönar alla begåvade talanger i modebranschen som under åren har fått ett enormt medialt genomslag genom ELLE galan, säger Maria Sjölander, brand manager för ELLE.

Även Café uppmärksammades genom nomineringen av Magda Gad i kategorin ”Årets Journalist”. Magda Gad har bloggat bland annat för Café.

Juryns motivering: ”Ebolaviruset drabbade flera afrikanska länder med ett våldsamt utbrott 2014. Magda Gad skildrade katastrofen i en rad reportage i olika medier, bland andra Modern Psykologi, Café och Vi. Hon varierar utgångspunkt och berättelse med den drivna frilansreporterns starka känsla för den tänkta läsaren.”

Den 26 november delas priserna ut i Globen i Stockholm.