Framgångarna fortsätter för FAB Media. Nu nomineras varumärket FRIDA till priset “Best Video Publisher for Brands” på Digiday Video Awards för sitt samarbete med Always (Procter & Gamble).
– Det är lysande att vår kreativitet, djupa kunskap om målgruppen och vår förmåga att lyckas med nytänkande i kommersiella samarbeten nu även uppmärksammas internationellt, säger Anders Juhlin, vd på FAB Media.

Denna gång är det samarbetet kring kampanjen #jaggillarmig, som sponsrades av Always #LikeAGirl (Procter & Gamble), som kan leda till vinst i kategorin “Best Video Publisher Partner for Brands”. Utmärkelsen delas ut till den publicist som utvecklat och producerat bäst nativekampanj med syftet att marknadsföra ett varumärke, produkt eller tjänst över flera plattformar. FRIDA ställs mot aktörer som Condé Nast Britain och Reuters TV.

– Detta är så rätt! Ett bevis på att vi som redaktion lyckas koppla ihop vår mycket kräsna målgrupp med kunderna och tillmötesgå bådas intressen på bra innehåll, säger Terese Allert, chefredaktör på FRIDA.

– Vi på FAB Media arbetar stenhårt med vårt nativematerial. Med roliga och starka budskap stärker vi de varumärken vi samarbetar med samtidigt som vi levererar riktigt bra innehåll till våra användare, säger Malin Karlunden, kommersiell redaktör på FAB Media.

Kampanjen #jaggillarmig togs fram för att stärka självkänslan hos FRIDAs läsare och Always #LikeAGirl (Procter & Gamble) gick in som sponsor och stödde upp i samtliga kanaler med bland annat nativeartiklar, sponsrade instagraminlägg och prerolls på videos. Samarbetet blev en succé. En undersökning genomförd efter kampanjperioden visar att 94 % av FRIDAs läsare uppskattade kampanjen, 85 % av läsarna kunde koppla ihop sponsorn Always med innehållet och 74 % ansåg att det var positivt att kampanjen hade en sponsor.

– Det känns fantastiskt att vi har blivit nominerade! Kampanjen #jaggillarmig passar väldigt bra ihop med Always initiativ #LikeAGirl som handlar om att uttrycket ”som en tjej” ska vara något positivt. Här lyfter vi båda initiativen för en otroligt viktig fråga, säger Tuss Odin Ekman, brand manager på Procter & Gamble.

Vinnarna i branschtävlingen Digiday Video Awards koras i London den 6 april. FRIDA är den största digitala och sociala medieplattformen i Sverige för tjejer mellan 12 och 18 år. I höstas vann FRIDA pris för Årets tidskrift och Årets digitala tidskrift när Sveriges Tidskrifter delade ut pris på Tidskriftsgalan.

www.fab.se // www.digiday.com