Under hösten tillträder Joakim Romanus som ny HR-direktör för Aller media.

Joakim Romanus kommer närmast från en roll som internationell HR-direktör på transport- och mjukvarubolaget Bombardier, där han arbetat i sex år. Sedan 1997 har Joakim arbetat med HR, kommunikation och management inom bolag med kraftig digital utveckling. Under sju år var han Nordisk HR chef inom konsultdelen av IBM. Joakim är 48 år och uppvuxen i Göteborg.

– Joakims breda erfarenhet inom såväl HR som digital utveckling och kommunikation i internationella sammanhang gör honom till den rätta HR-direktören för Aller media, som befinner sig iett dynamiskt utvecklingsskede. För att fortsätta stärka Aller medias position som ett modernt och attraktivt mediehus är ett proaktivt HR-arbete en nyckelfaktor, säger Bodil Ericsson Torp, VD Aller media.

Joakim har en doktorsexamen i kognitiv psykologi med inriktning på människors beslutsfattande. Han brinner för att utveckla moderna organisationer och att tillsammans med medarbetarna utveckla företaget. Han har en stark tro på individens eget ansvar över sin karriär.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla medarbetare på Aller media få fortsätta den spännande förändringsresa som Aller media befinner sig på. Grunden för att företag ska vara konkurrenskraftiga i både nuvarande och framtida affärer är att alla medarbetare tydligt ser sin egen del i utvecklingen av bolaget och även hur de själva kan utvecklas på bästa möjliga sätt. Tillsammans skapar vi arbetsglädje, trivsel och framgång. Ett viktigt och roligt arbete väntar, säger Joakim Romanus.

Joakim tillträder senast 1 november och efterträder HR-direktör Nils Hederström som går i pension efter 19 år på företaget. Joakim efterträder Nils Hederström även i den svenska ledningsgruppen för Aller Media AB.

För mer information, vänligen kontakta:
Bodil Ericsson Torp, VD Aller media
Telefon 08- 679 46 50 eller email: [email protected]

Joakim Romanus
Telefon: 0722-09 48 48 eller email: [email protected]