På uppdrag av Svensk Damtidning har Kantar Sifo genomfört en undersökning bland 1 177 svenskar i åldrarna 16-80 år för att ta reda på vem av medlemmarna i kungahuset som de anser klä sig bäst. Resultaten visar tydligt att kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip är klara modefavoriter, men också att resultaten skiljer sig beroende på bland annat ålder.

Nära en tredjedel (31 %) av svenskarna menar att kronprinsessan Victoria är den bland de kvinnliga medlemmarna i kungafamiljen som klär sig bäst, följt av prinsessan Madeleine på 16 % och prinsessan Sofia på 9 %. Drottning Silvia hamnar på en fjärdeplats med 7 %. Bland kvinnor svarar hela 41 % att kronprinsessan Victoria klär sig bäst, medan 19 % av männen svarar att både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine är de som klär sig bäst. Dessutom svarar 11 % av svenskarna i åldrarna 16-34 att prinsessan Sofia klär sig bäst, medan samma siffra för svenskar i åldrarna 56-80 är 4 %.

När det kommer till de manliga medlemmarna i kungafamiljen hamnar prins Carl Philip i topp med 32 %, följt av prins Daniel på 16 % och kung Carl XVI Gustaf på 12 %. Chris O’Neill hamnar därmed på en fjärdeplats med 1 %. Kvinnor anser i högre utsträckning än män (39 % respektive 26 %) att prins Carl Philip klär sig bäst, medan män i högre utsträckning än kvinnor (16 % respektive 8 %) svarar att kung Carl XVI Gustaf klär sig bäst. 41 % bland svenskarna i åldrarna 16-34 svarar att Carl Philip klär sig bäst, medan samma siffra för svenskar i åldern 56-80 år är 23 %.