Aller media är i en spännande fas där företaget växer på digitala plattformar. Senaste åren har transformeringen från ett printförlag till ett modernt mediehus gått allt snabbare och nu söker vi dig som vill vara med när vi tar nästa steg som lead designer i vårt produktteam.
Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande roll där du har ett helhetsansvar för Aller medias design på samtliga digitala plattformar såväl externa som interna – både på strategisk och operativ nivå. Du kommer arbetsleda ett designteam och tillsammans driver ni utvecklingen av designarbetet för såväl de redaktionella som de kommersiella produkterna inom företaget. Inom Aller Media finns en bredd av varumärken som ELLE, Café, Femina, Baaam, ELLE Decoration men även Aller Media Shop och Stowr som ställer höga krav på design i alla kanaler – och här kommer designteamet vara den som tillsammans med redaktionerna utvecklar hur vi kommunicerar med våra användare i samtliga digitala kanaler. Hos oss kommer du få verka i en kreativ miljö där du ständigt blir utmanad, och får utmana, rådande ideal och i nära samarbete med produktägare och utvecklare ta fram och utveckla framtidens design.
Vi tror att du idag jobbar som lead designer eller designer och har en gedigen kärlek för innehåll och en förståelse för affären. Du har god kunskap om hur en bra användarupplevelse ska vara och sätter alltid användaren i första hand – du förstår att design ska lyfta innehållet och guida användaren rätt. Du har jobbat med flera större designprojekt från snabba prototyp till detaljerade slutprodukter och det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att arbetsleda andra medarbetare. Du förstår att modern mediekonsumtion är mobil och designar i första hand därefter.
Vi tror på ett öppet arbetsklimat där vi jobbar i team för att nå gemensamma mål – vår framgång är att vi jobbar nära varandra inom teknik, produkt, redaktion och sälj och jobbar sida vid sida för att skapa den bästa upplevelsen för våra användare och kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
Skapa funktionell och modern design och koncept 
Vara övergripande ansvarig för Aller medias digitala design
Tillsammans med designteamet ta fram prototyper och slutprodukter
Planera arbetet och arbetsleda designteamet
Leda och handha workshops med andra avdelningar för att utveckla vårt visuella uttryck
Skapa och handha användarstudier

Vad vi letar efter:
Du har jobbat minst 4-5 år med digital design
Du har en stark portfolio som visar på erfarenhet och personlig utveckling
Du har väldigt god kunskap i verktyg som Sketch, Photoshop, Illustrator, InVision eller andra verktyg som du trivs bäst att arbeta i
Du har mycket god kommunikativ förmåga och ett öppet sinne för feedback och diskussion
Du omvärldsbevakar och uppdaterar dig kring nya designtrender och utveckling och agerar utefter
Du omfamnar en iterativ process och förstår att succé kommer tidigare genom att testa och göra fel
Du har grundläggande kunskaper om UX och programmering och förstår att bra design skapas i tätt samarbete med utvecklare
Du talar och skriver flytande svenska och engelska

Vad vi kan erbjuda dig:
Tjänsten är en heltidstjänst på 100% med tillträde så snart som möjligt. Aller media finns på två orter och vi söker en person antingen i Malmö eller Stockholm där du kommer jobba på något av våra centrala kontor med närhet till allt.
Hos oss kommer du ingå i Aller medias nystartade produktteam där du tillsammans med produktägare, designers och specialister driver transformeringen av Aller media framåt i nära samarbete med redaktion och sälj. Vi arbetar enligt Scrum och tillsammans med teamets produktägare och utvecklare kommer du delta i våra sprintar. Vi är ett nordiskt företag och som sådant kommer du involveras i spännande nordiska projekt. Hos oss kommer du också få tid för personlig utveckling genom vår innovationsprocess ”Framtidsfabriken” varannan vecka.
Du rapporterar till chef för Product Management.

Sök!
Du ser förmodligen denna annons via din mobil, därför har vi gjort det enkelt för dig att ansöka direkt från mobilen. Med ett enkelt klick kan du ansöka redan nu med din Linkedin-profil eller bifoga ditt CV via Dropboxeller Google Drive. Bifoga gärna din portfolio till din ansökan.
Välkommen med din ansökan senast den 26 januari

Har du frågor om tjänsten? Maila:
Chef för Product Management Joakim Holfve, [email protected]

Om Aller media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.

Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi älskar att tillsammans skapa unika upplevelser och innehåll som får människors hjärtan att slå lite snabbare, något som också känns i stämningen i vårt mediehus. Här finns en inbjudande gemenskap och en omtanke om varandra som gör det så mycket roligare och så mycket mer inspirerande att testa nya idéer och utvecklas tillsammans för att fokusera på vår gemensamma framgång. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar.

Det krävs många olika talanger, erfarenheter och färdigheter för att driva och utveckla ett av Sveriges ledande mediehus. Vi erbjuder utmaningar för allt från passionerade IT-utvecklare, kreatörer, journalister och entreprenörssjälar till analytiker och säljare. Hos oss får du upptäcka styrkor som du inte visste att du hade, för på Aller media myllrar det av möjligheter för dig som har modet och viljan att ta för dig och göra skillnad.

Vi har kontor i Stockholm och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Aller media äger Make Your Mark och OTW.

Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation.

OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digitala medier, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrån i Sverige.

Läs mer på www.aller.se, www.makeyourmark.se och www.otw.se.

Ansök