– Läsarna vill ha ännu mer och bättre kändisjournalistik och nu ska vi ge dem det!

Det sägerBo Liljeberg, chefredaktör för nya Hänt i Veckan.

– Vi har länge längtat efter att ta tillbaka namnet Hänt i Veckan som trots att det inte funnits på marknaden på 20 år är ett av Sveriges mest kända varumärken. Samtidigt vill vi fortsätta utveckla kändisjournalistiken och satsa på starkt innehåll i flera kanaler.

I nya Hänt i Veckan kommer vi närmare människorna som har de bästa historierna – framför allt Sveriges mest älskade kändisar men också okända människor med spännande berättelser.

Hänt Extra fortsätter att vara tidningen med den snabba nyhetspulsen och Hänt Bild fokuserar på de stora internationella stjärnorna.

Hans Shimoda, välkänd profil på Hänt Extra, blir huvudredaktör för nya Hänt i Veckan under Bo Liljeberg.

Den nya sajten Hänt.se leds av den digitala redaktionschefen Joakim Holfve, rekryterad från Expressen.

– Vi har hittat en lucka för underhållning och kändisnyheter på nätet där vi kombinerar snabba roliga nyheter med intressanta människor och deras berättelser, säger han.

Både den nya kändistidningen Hänt i Veckan och sajten Hänt.se kommer i oktober.

Fakta:

En kändis är en person som lyckats skapa så mycket intresse kring sig att namnet eller utseendet räcker för att människor som inte känner den ska veta vem det är. En kändis är ofta en musiker, skådespelare eller TV-personlighet men kan också vara politiker, advokat, konstnärer, idrottare, företagsledare.En lokal kändis är känd bara inom ett visst område men okänd utanför.En offentlig person är en människa anställd inom offentlig verksamhet.Kändisjournalistik beskriver kändisarnas värld.