Aller Media är en arbetsplats där din insats och kunskap spelar roll, där man tillsammans driver förändring och utveckling med kunderna i centrum och där dina kollegor bryr sig om dig. Vi söker alltid personer som är orädda, redo att tänka i nya banor och växa med oss. Du får jobba i ett tajt Marketing Operations team med högt i tak, mycket skratt och en härlig teamkänsla. Advantage är ett affärskritiskt system, vilket innebär att dina insatser kommer att både synas och göra skillnad.

Nu söker vi en Projektledare till vårt Marketing Operations team som vill vara med på resan, utvecklas och ta ansvar för vårt prenumerationssystem Advantage.

Rollen

Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där du, tillsammans med dina kollegor, kommer att vara en del av den digitala transformationen! Vi letar efter dig som vill växa med oss. Du kommer att arbeta i en bred projektledarroll där det finns stora möjligheter att forma rollen själv.  

Du kommer att ansvara för driva Aller Medias behov av funktionalitet i Advantage gentemot IT samt agera som intern expert och first line support för kommersiella enheter. Som Projektledare kommer du vara en central person i teamet och arbeta både operativt och strategiskt med Advantage och den digitala transformationen. Projektledarrollen är innebär:

Driftansvar

 • Deltar i planeringsmöten veckovis tillsammans med IT
 • First line för felanmälningar och frågor från kommersiellt
 • Ansvar för att driva och följa upp ärenden hos IT gällande Advantage
 • Ansvarig för upplagesättning prenumeration

Utvecklingsansvar

 • Kravställare för att utveckla nya och befintliga funktioner i syfte att driva utveckling av förlagets prenumerationsaffär, såväl print som digitalt
 • Proaktivitet gällande nya möjligheter för att stärka och utveckla prenumerationsaffären och kunddialogen
 • Delaktig i diskussioner/projekt för att kunna utveckla prenumerationsaffären
 • Superuser av Advantage och intern utbildare
 • Delaktig i tester när nya funktioner lanseras, ändringar görs, uppgraderingar i systemen.
 • Deltar i Advantage super user meetings (Globala leverantörs möte)
 • Intern rådgivare/bollplank till Kommersiella teamen och Ekonomi för frågor kring hantering i ADV
 • Affärsmässig kontakt för leverantörer kopplade till prenumerationsaffären
 • Huvudfokus på Advantage men förståelse o kunskap även i de övriga marknadssystemen (CRM, CD, QV.)
 • Ansvarig för avtal kopplade till inläsning av order, uppdateringar av uppg. som Adv. Äer, ex. Smartinfo, Bisnode, InsightOne.
 • Ansvar för att upprätta årlig utvecklingsplan för Advantage.

Din profil

För att trivas i rollen tror vi att du är en person med mycket eget driv som klarar av att skapa ett ”hur” när det inte finns självklara rutiner och processer att följa. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och kommer med kreativa förslag för hur du ska driva arbetet framåt. Du trivs i en kommunikativ och relationsskapande roll där du får möjlighet att glänsa med din strukturerade sida. Vidare har du tidigare erfarenhet från en projektledaroll och är van vid att arbeta proaktivt. Du har en god förmåga att se affären och tycker om att bygga relationer samt kan agera inspiratör för nya trender.

För att lyckas som projektledare hos oss tror vi att du trivs med att arbeta med människor och nära användarna i en organisation med högt tempo och i ständig utveckling där du är med och fattar viktiga beslut.

Vi söker dig som dessutom har:

 • En relevant utbildning, exempelvis media & kommunikation, marknadskommunikation eller har en grund inom ekonomi med inriktning mot marknadsföring
 • Varit involverad i och drivit större projekt, men som inte nödvändigtvis har en projektledarbakgrund
 • Är affärsmässig och drivande med fallenhet för struktur och prioritering
 • En förmåga att hålla en god dialog med olika avdelningar internt och driva igenom samt informera om kommande projekt
 • Erfarenhet av marknadsavdelning/byrå är meriterande
 • Erfarenhet av liknande roll i gränslandet mellan marknad och IT är meriterande.

Start: Omgående
Omfattning: Heltid  

Sök!

Vi ser fram emot din ansökan! Om du har några frågor om rollen eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:

Jenny Olsson, Marknadschef, [email protected]
Helena Pieslinger, Teamledare Marketing Operations, [email protected]
Jessica Berger på HR, [email protected]

Urval sker löpande.

Om Aller media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.

Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi älskar att tillsammans skapa unika upplevelser och innehåll som får människors hjärtan att slå lite snabbare, något som också känns i stämningen i vårt mediehus. Här finns en inbjudande gemenskap och en omtanke om varandra som gör det så mycket roligare och så mycket mer inspirerande att testa nya idéer och utvecklas tillsammans för att fokusera på vår gemensamma framgång. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar.

Det krävs många olika talanger, erfarenheter och färdigheter för att driva och utveckla ett av Sveriges ledande mediehus. Vi erbjuder utmaningar för allt från passionerade IT-utvecklare, kreatörer, journalister och entreprenörssjälar till analytiker och säljare. Hos oss får du upptäcka styrkor som du inte visste att du hade, för på Aller media myllrar det av möjligheter för dig som har modet och viljan att ta för dig och göra skillnad.

Vi har kontor i Stockholm och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Aller media äger Make Your Mark och OTW.

Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation.

OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digital media, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrå i Sverige.

Läs mer på www.aller.se, www.makeyourmark.se och www.otw.se

Ansök