När SvD och Baaam fortsätter sitt samarbete inför valet 2018 så är det med en kampanj om frågan som kan bli en av de allra hetaste i höst: klimatet.

Debatten kring våra flygresor hårdnar, flygvägrarna blir allt fler och ropen på politisk vilja hörs allt oftare.

När Baaam och SvD tar sig an klimatet så är det med övertygelsen om att det går att inspirera läsarna till engagemang genom att peka på framstegen och på de egna möjligheterna till förändring.

– När unga kvinnor ska lista vilka de tycker är de viktigaste valfrågorna hamnar klimat och miljö i topp. Samtidigt ser vi att många unga känner sig maktlösa när de funderar över vad som sker med vårt klimat, därför känns det bra att kunna visa på vad man faktiskt kan göra, säger Nathalie Mark, tf chefredaktör och projektledare på Baaam.

– Klimatfrågan har en självklar plats högt upp på dagordningen, inte minst under ett valår. Fixar vi inte klimatet, så fixar vi inte heller någonting annat i samhället. Därför är det förstås både kul och viktigt att vi satsar stort på frågan, säger Jenny Stiernstedt, klimatreporter på SvD.

Kampanjen är fokuserad på sociala medier och med start torsdagen den 15 mars delas artiklar och rörligt innehåll parallellt i Baaams och SvDs kanaler.

För frågor kontakta: 

Nathalie Mark, tf chefredaktör

[email protected]

 +46 (0)72 994 89 33