På Sveriges Tidskrifters Tidskriftsgala på Münchenbryggeriet i Stockholm fick Svensk Damtidning ta emot priset som Årets tidskrift i kategorin Populärpress. Chefredaktören Karin Lennmor säger så här om utmärkelsen:

– Så oerhört roligt! Det här är ju tidningsbranchens Oscarsgala och vårt pris, Årets Tidskrift, måste väl jämföras med Årets film! Vi var nominerade förra året också men förlorade lite snopet då. Det är så det här känns som en underbar revansch. Att vi blivit nominerade två år i rad är ett kvitto på att vi under lång tid jobbat hårt och rätt. Att vi vann är en underbar belöning till hela redaktionen för allt fantastiskt arbete. Extra roligt är det ju eftersom ”Ladyn” fyller 125 år i år.

Juryns motivering:
Det finns tidskrifter som dansar en säsong. Och det finns tidskrifter som lever ett årtionde. Det finns magasin som firar silverbröllop med sina läsare och får en guldklocka av sitt förlag. Men det finns bara en tidskrift som lyckas med bedriften att både vara i tiden och i traditionen utan att slå knut på sig själv. En gång i forntiden var vår vinnare en stökig blaska som bråkade med kändisar och blev stämd då och då. Men det är så länge sedan att vi knappt minns det. I dag är vår vinnare en vinstmaskin och en läsfest för alla oavsett om du bor i slott eller koja. Grattis Svensk Damtidning.
Jury Årets Tidskrift Populärpress:Malou von Sivers, journalist och programledare TV4 (ordf.), Margret Atladottir, redaktör Politism och Viggo Cavling, entreprenör och föreläsare.