I fredagens officiella statistik från Tidningsstatistik (TS) visade att inredningstidningen Residence ökade sin upplaga med 4,1 procent (till 25 500 ex) och Drömhem & Trädgård med hela 7,1 procent till 40 900 (+ 2 700 ex).

– Att inredningsintresset är stort i Sverige är väl inte någon överraskning för någon. Men jag tror att det är lätt att glömma bort, när det pratats om kris i mediabranschen, att läsarna får mest inspiration av bilder och text i de tryckta magasinen. Nätet blir ett utmärkt komplement till detta. Och vi kommer satsa ännu mer på inspiration i år för att fira att vi fyller 10 år, säger Ebba Svanholm, chefredaktör för Drömhem & Trädgård.

Ett annat segment som lyckats väl under 2014 är Hälsotidningar. Hälsomagasinet MåBra bekräftar detta med en mycket kraftfull ökning med 4 500 ex, eller + 7 procent.

Liselotte Stålberg, chefredaktör på MåBra kommenterar TS siffrorna så här:

– MåBra är den enda hälsotidningen som förknippas med avkoppling. Vi har också en unik bredd eftersom tidningen innehåller allt från medicinnyheter, träningsråd och smalrecept till tips inom personlig utveckling, mode, skönhet och inredning. Vi har ju också medvetet satsat på nätet och mobilen under 2014 och trafiken ökar stadigt, vecka 7 hade vi drygt 200 000 unika besökare. Det här vet jag uppskattas bland befintliga läsare, men här hittar vi också många nya prenumeranter. Så vi fortsätter bygga på värme, gemenskap och trovärdighet, i tidningen och på våra andra plattformar.

Statistiken från TS visar också att Aller medias fem största tidningar Allers, Hemmets Veckotidning, Svensk Damtidning, Året Runt och TV-guiden i stort behåller sina upplagor. Totalt backar dessa storsäljare med 3 procent och tillsammans säljer man 824 000 tidningar varje vecka, en imponerande volym.

För mer information, vänligen kontakta

Stina Abenius, publicistisk direktör på Aller media.
Telefon +46 (0)8-578 046 19 eller[email protected]

Kristina Hagbard, Kommunikationschef Aller media
Telefon +46 (0)8-578 018 15 eller[email protected]

——————————————————————————————————————————-

Om Aller media

Aller media levererar inspiration, avkoppling och underhållning till miljoner svenskar. Aller media ger ut mer än 40 titlar och driver flertalet framgångsrika webbplatser. Vi har redaktioner i Stockholm, Helsingborg, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Helsingborg. Läs mer påwww.aller.se