Pressmeddelande 18-06-12 

Nya tv-satsningen ”Utmaningarnas kök” bjuder på matlagningsinspiration, smittande gapskratt och rafflande dramatik!

Allers nya tv-satsning ”Utmaningarnas kök” är tv-programmet där deltagarna utmanar både sig själva och varandra. Med tajt deadline och utan möjlighet att förbereda sig får Maud Onnermark, Fredrik Nylén och Sandra Palmqvist delikata uppdrag att lösa.

I ”Utmaningarnas kök” krävs både samarbetsförmåga och tävlingsinstinkt, vilket leder till såväl gapskratt som förvirring. Programledaren Cecilia Ahle sätter proffstrion på prov med uppgifter som tittare också kan möta i sin vardag.
– Maud, Fredrik och Sandra har en trogen följarskara som älskar deras mat och recept och det känns därför som ett naturligt steg att låta dessa härliga personligheter få bjuda på sig själva i ett tv-format. Jag är övertygad om att de kommer att få ännu fler följare som älskar dem när ”Utmaningarnas kök” rullat igång, säger Susanne Lindén, chefredaktör för Allers.

Nervöst och svettigt när kockarna möts i första avsnittet

I det första avsnittet får trion det svettigt från första stund när de får till uppgift att på endast en halvtimme komponera en fredagsmiddag tillsammans. De får välja två råvaror var – men de får inte veta vad de andra har valt.
– Det var riktigt svårt, men jag hade otroligt kul, säger Maud Onnermark, som trots att hon har mångårig tv-vana och varit med i SVT:s ”Go’ kväll” sedan 2002, får det hett om öronen i nya tv- satsningen.

Här kan du se det första avsnittet: https://www.allers.se/tv-kocken-testades-i-utmaningarnas-kok- riktigt-stressigt/

Fusk och fulknep i andra avsnittet

I det andra avsnittet får deltagartrion bara tjugo minuter på sig att baka en tårta. Tårtan ska dessutom symbolisera dem själva. Till skillnad från det första avsnittet innebär tårtutmaningen också att trion nu ska konkurrera med varandra. De nya förutsättningarna gör att deltagarna snabbt tar till fulknep för att lyckas.

Här kan du se det andra avsnittet: https://www.allers.se/dramatiken-i-utmaningarnas-kok-de-bade- stjal-och-fuskar/

Deltagarna i ”Utmaningarnas kök”:

 • Maud Onnermark, tv-kock, kokboksförfattare och chefredaktör för Matmagasinet. Driver bloggen ”Mauds mat” på Matmagasinet.se https://maudonnermark.matmagasinet.se/
 • Fredrik Nylén, kock, bakboksförfattare och känd från ”Hela Sverige bakar” 2013. Driver bloggen ”Fredriks fika” på Allers.se. https://fredriksfika.allers.se/
 • Sandra Palmqvist, kock och matredaktör i tidningen Allers. Driver bloggen ”Sandras mat” på Allers.se. https://sandra.allers.se/
 • Cecilia Ahle, reporter och programledare på Aller Media sedan 2017. Har tidigare arbetat på SVT Nyheter och Sveriges Radio.

  Avsnitten är drygt tio minuter långa och de två första finns redan nu tillgängliga på Allers.se.

  För mer information, vänligen kontakta:

  Susanne Lindén, chefredaktör på Allers
  Telefon 08-57 80 10 00 eller email: [email protected]