Vid Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg delade Hemmets Veckotidning ut pris till vinnarna i Årets kortromantävling. Till vinnare utsågs Paula Jacobsson från Lund för kortromanen Bland pizza, pasta och parmesan…som fick ta emot segerbeskedet från deckardrottningen Anna Jansson.

Juryns motivering lyder:
”Kan man lita på det första intrycket? Svaret är nej. Det fick vi lära oss i den här charmiga och välskrivna kortromanen. Vi människor är nog mer som ryska gummor. Innanför det man först ser finns hela tiden något nytt och något nytt och något nytt. Det är rikedomen vi kan upptäcka om vi inte dömer för snabbt.”

Vinnaren belönas med 10 000 kr och blir publicerad i Hemmets Veckotidning under hösten.

Till andrapristagare utnämndesTur i spel av Margaretha Mörck.

Juryns motivering: ”En mysig och humoristisk berättelse som direkt vann juryns hjärta. Den handlar om vådan av en lögn och om modet att ta för sig. En berättelse man blir glad av.”

Andraplatsen delades medMötesplats 60+ av Eva-Mari Heimer.

Juryns motivering: ”Det är aldrig för sent att älska och bli älskad. Det här är en hoppfull och trevligt berättad kortroman med stark igenkänningsfaktor.”

En kortroman består av 2-3 avsnitt med maximalt 20 000 tecken per avsnitt. För att kunna delta i Hemmets Veckotidnings tävling får kortromanen inte ha publicerats tidigare. Juryn bestod av författaren Anna Jansson, Hemmets Veckotidnings chefredaktör Pia Ljungqvist och Hemmets Veckotidnings fictionredaktör Gunilla Wall.