Aller media satsar på ett nytt affärsområde inom mat och dryck och lanserar som ett led i satsningen den digitala tjänsten Stowr. Det nya affärsområdet har sin bakgrund i att företagets varumärken har en stark position inom mat och förser varje vecka svenska konsumenter med över 200 recept. Tjänsten Stowr erbjuder en enklare vardag genom att recept med olika ursprungskällor samlas på en och samma plats. Målsättningen är att Stowr inom tre år ska ha 270 000 inloggade användare.

– Nu bygger vi vidare på vår styrka inom mat genom att satsa på ett nytt affärsområde inom mat och dryck samt det nya varumärket Stowr. Vår digitala transformation handlar om att alla våra varumärken utifrån sitt starka innehåll ska kunna generera affärer i många olika kanaler, det är målsättningen även för Stowr, säger Niklas Engström, digital affärsutvecklingsdirektör på Aller media.

Bakgrunden till Stowr ligger i att konsumenter idag söker matinspiration och recept överallt – på diverse sajter, tv, i tidningar och kokböcker, river ut recept ur tidningar, tar skärmdumpar från nätet och får handskrivna recept från vänner. Recepten förvaras överallt. I Stowr samlas recepten oavsett om ursprunget är en handskriven eller digital källa. Tjänsten är också laddad med recept och inspiration från Aller medias varumärken, i nuläget totalt över 1500 recept som varje vecka fylls på med ytterligare 250 recept.

– Det är inte svårt att hitta recept idag, det svåra är att hålla koll på dem och att enkelt hitta tillbaka till favoritrecepten. Stowr handlar om att förenkla konsumentens vardag genom att samla och organisera recepten i ett format, på ett och samma ställe så att man slipper lägga tid och möda på att söka efter nya varje gång, säger Peter Dennbrink, affärsområdeschef för Aller Food & Wine.

Med Stowr går det att fota av ett recept med mobilen, spara ett recept från internet till Stowr-kontot, alternativt manuellt skriva in receptet på stowr.se. Från det egna kontot kan konsumenter sedan hitta recepten när de behövs samt skicka och dela dem. Det går även att följa andra för att nå deras receptsamlingar.

Stowr finns tillgänglig för nedladdning i App Store och nås även via www.stowr.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Dennbrink, affärsområdeschef Aller Food & Wine
Tel: 08-457 80 12, mejl: [email protected]

Niklas Engström, digital affärsutvecklingsdirektör Aller media
Tel: 08-679 47 75, mejl: [email protected]

Om Stowr
Stowr är en digital tjänst där konsumenter kan samla, strukturera och organisera sina favoritrecept på ett ställe, oavsett om ursprungskällan är fysisk eller digital. Stowr är också laddad med recept och inspiration från Aller medias varumärken. Recepten går också att dela med vänner och det går att följa andra för att ta del av ett ständigt flöde av recept och matinspiration. Stowr ägs av Aller Media AB. Läs mer på www.stowr.se/