Aller media inleder ljudsamarbete med Saga Egmont

Aller media inleder samarbete med Saga Egmont kring ljudinspelningar. Samarbetet är ett led i konsumenters ökande intresset för att lyssna på starka berättelser. Den första gemensamma produktionen är norska Pojken i plastpåsen.

– Starka och berörande berättelser är en del av Aller medias DNA. Vår ambition är att vi ska kunna leverera starka berättelser till våra målgrupper – oavsett kanal. De senaste åren har intresset för lyssnande och ljudböcker ökat mycket. Pojken i plastpåsen är en oerhört stark dokumentär berättelse som inte lämnar någon oberörd och jag är övertygad om att våra lyssnare och läsare kommer att hålla med mig, säger Martin Kroon, publicistisk direktör och ansvarig för samarbetet med Saga Egmont.

Pojken i plastpåsen är en sann historia om hur en nyfödd pojke hittas övergiven i en plastpåse på en kyrkogård i Oslo. 23 år senare ger sig ett reportageteam ut för att ta reda på vad som hände med babyn. Bakom berättelsen ligger ett gediget journalistiskt arbete från Bernt Jakob Oksnes med kollegor på norska Dagbladet som rönte stora framgångar i Norge.

Varumärket Allers står bakom produktionen i Sverige och äger rättigheterna till boken som även kommer att ges ut som e-bok. Inläsningen sker i samarbete med Saga Egmont.

– På Saga Egmont är vi mycket glada över att få vara exklusiv samarbetspartner till Aller media på e- och ljudboksmarknaden. Med sin utgivningsbredd och expertis på innehåll blir materialet ett fint komplement till vår nuvarande utgivning. Pojken i plastpåsen är ett bra exempel på hur true-crime och spännande reportage gör sig bra specifikt som ljud. Vi tror starkt på att tillgängliggöra bra material i alla format, säger Stephanie Andén, Editor & Aquisition Manager på Saga Egmont.

Pojken i plastpåsen finns tillgänglig på Storytel, Nextory, Bookbeat, Bokus-ljud och på fler plattformar där ljudböcker och e-böcker finns.

För mer information, vänligen kontakta:
Martin Kroon, publicistisk direktör på Aller media
Telefon: 08-57 80 10 00 eller email: [email protected]

Susanne Lindén, chefredaktör på Allers
Telefon 08-57 80 10 00 eller email: [email protected]