Frida Förlag bygger ut sin kommersiella avdelning med Camilla Björkman som kommer att ansvara för förlagets fortsatta affärsutveckling med stort fokus på den växande digitala affären. Camilla kommer närmast från LRF Media där hon varit chefredaktör för tidningen Driva Eget och utvecklat den digitala affären liksom en eventverksamhet. Dessförinnan har hon drivit eget som konsult och frilans, haft en egen tidning inom dentalbranschen och jobbat på tidningen Cosmopolitan.

– Jag är supertaggad över att börja jobba med Frida Förlag. Inte bara har de en fantastisk målgrupp i form av unga kvinnor utan är också snabbfotade och har drivet som krävs för att tillsammans med läsarna, användarna och kunderna fortsätta utveckla intressant innehåll och upplevelser. Jag är stolt över att få vara med och ytterligare lyfta den digitala affärsresa som Frida Förlag redan har påbörjat, säger Camilla Björkman, tillträdande kommersiell förlagschef.

Genom sajter som solomag.se, frida.se, chic.se och shapeup.se har Frida Förlag snabbt byggt en stark närvaro i målgruppen, unga kvinnor, och under september månad närmade sig förlaget miljonen unika besökare. Satsningen på tv, Frida Play, har också blivit en succé och efter bara några veckor är man uppe i 30 000 tittare per vecka.

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats rekrytera Camilla, som med sin bakgrund, mångsidighet och kompetens passar perfekt för uppgiften att ta Frida Förlag in i framtiden. Förlaget befinner sig i ett oerhört spännande skede och är större och når fler läsare än någonsin tidigare. Med Camilla ombord kan vi lägga ännu större kraft på att utveckla affären på alla plattformar, säger Anders Juhlin, VD på Frida Förlag.

I rollen som kommersiell förlagschef kommer Camilla Björkman framför allt att fungera som navet mellan redaktion, marknad och annons.

– Vi ser stor potential i bland annat nativeannonsering och har redan sett ett antal goda exempel på givande samarbeten med annonsörer som vill synas där vår målgrupp finns, säger Anders Juhlin, VD på Frida Förlag.