ELLE:s moderedaktör och creative director Cia Jansson tar över som chefredaktör efter Hermine Coyet Ohlén. Med den nya chefredaktören stärks fokus på mode och skönhet på alla plattformar.

På Allerdagen 4/11 tillkännages att Cia Jansson tar över som chefredaktör för ELLE, Sveriges ledande modemagasin. Cia Jansson efterträder Hermine Coyet Ohlén som varit chefredaktör sedan 2009. Hermine går vidare till att arbeta med nya utvecklingsprojekt inom Aller media.

– Att utse en efterträdare till Hermine Coyet Ohlén är inte enkelt, Hermine har gjort ett fantastiskt jobb under många år med ELLE. Men, jag är glad över att det självklara valet fanns internt hos oss på Aller media. Cia Jansson är en naturlig efterträdare som kommer att stärka och fortsätta utveckla ELLE som Sveriges ledande modemagasin. Hennes bakgrund och gedigna kunskaper inom mode, journalistisk integritet samt internationella nätverk kommer att lyfta den fördjupade kunskapen för ELLE:s alla läsare, säger Bodil Ericsson Torp.

– Hermine har gjort ett otroligt jobb med att göra ELLE till det självklara valet för modeintresserade kvinnor. Det är en hedersam uppgift att nu få förvalta och utveckla det arbetet. Jag hoppas kunna använda min breda syn på mode till att göra ett spännande magasin med stärkt fokus på både bredd och djup vad gäller bevakning av trender inom mode och skönhet men också fortsätta arbetet med att lyfta fram starka kvinnliga personligheter och deras roll inom kultur, samhälle och livsstil säger Cia Jansson.

Redaktionen stärks samtidigt med ytterligare spetskompetens inom art direction med nyrekryteringen Nina Oja. Arbetet med att rekrytera en ny moderedaktör sätts igång efter årsskiftet. Till dess kommer Cia att fungera som både mode- och chefredaktör. Under kommande år kommer redaktörskapet fokusera kring att stärka ELLE på alla plattformar, inte minst digitalt. Den breda bevakningen inom mode och skönhet kommer att genomsyra ELLE med ambitionen att skapa en upplevelse där läsaren känner sig påläst, delaktig och inspirerad.

Mer om Cia Jansson:
Efter en 3-årig utbildning på Beckmans designhögskola och några års frilansande som stylist började karriären som moderedaktör på Damernas värld innan hon värvades av Hermine Coyet Ohlén till ELLE. Med åren har Cia Jansson fått legitimitet som modesveriges främsta auktoritet. Tidigare i år kurerade hon utställningen Svenskt mode 2000–2015 på Sven Harrys konstmuseum, en utställning som också visats i Paris på Centre Culturel Suédois med stor framgång.