”Baaam är en stark och härligt högljudd kvinnoröst, med moderna värderingar och ett stort hjärta. En attityd som jag ser fram emot att förvalta och utveckla”, det säger Jennie Sandberg som nu tar över rollen som chefredaktör för Baaam, Aller medias senaste satsning för att underhålla unga och medvetna kvinnor i Sverige. Jennie kommer närmast från tjänsten som digital redaktör för MåBra och har under flera år varit drivande i arbetet att skapa en av Aller medias mest lönsamma sajter.

– Jag är extremt nöjd att vi har fått en sådan klok, erfaren och driven person till rollen som chefredaktör på Baaam. Det är ett nytt varumärke som kräver glöd, passion och engagemang för att fortsätta stärkas mot Sveriges kvinnor. Det har Jennie, säger Stina Abenius, publicistisk direktör på Aller media.

Sedan lanseringen för ett år sedan har Baaam snabbt tagit en tydlig position som en relevant nyhetskälla och engagerande forum för unga kvinnor. Jennie kommer fortsätta arbetet med att stärka och utveckla Baaam till att vara den mest inspirerande digitala plattformen för målgruppen.

– Baaam är en stark och härligt högljudd kvinnoröst, med moderna värderingar och ett stort hjärta. En attityd som jag ser fram emot att förvalta och utveckla. Vi vet att de unga kvinnorna är kräsna. Men de vet att vi är äkta. Och det är precis där, i det mötet som vår genuina relation skapas. Vi kommer fortsätta bryta ny mark, med kärnfullt innehåll och spännande samarbeten, för att bevaka och befästa denna unika position, säger Jennie Sandberg.

Den medvetna kvinnan i åldern 20 – 35 år ställer allt högre krav och rör sig dessutom i ett samhälle under stor förändring.

– Vi är på en ny sida i boken om kvinnans historia och det är på tiden att det finns en publicistisk produkt som möter hennes höga krav och komplexa intressen, säger Jennie.

Baaam har på kort tid skapat starka besökssiffror och har idag 200 000 unika besökare och över 700 000 sidvisningar i veckan. Baaam har även lyckats med framgångsrika redaktionella kampanjer, bland annat samarbetet med Svenska Dagbladet inför valet där viktiga valfrågor för unga lyfts, #nailalönen och #prataomabort. Baaam har nominerats till ett flertal priser, bland annat Årets digitala tidskrift.

För frågor, vänligen kontakta:
Stina Abenius, publicistisk direktör Aller media
Telefon 070 – 799 79 36 eller email: [email protected]

Jennie Sandberg, tillträdande chefredaktör Baaam
Telefon 076 – 880 59 83 eller [email protected]

Baaam är en social plattform för unga kvinnor. Varje vecka förser Baaam hundratusentals kvinnor med inspirerande och engagerande innehåll – digitalt och socialt.