Pia Ljungqvist är sedan 2011 chefredaktör för Aller medias framgångsrika Hemmets Veckotidning, som är Sveriges största veckotidning med närmare 470 000 läsare och besökare varje vecka. Den 1 juni blir hon även chefredaktör för Aller medias korsordsredaktion, samtidigt som hon fortsätter sitt uppdrag som chefredaktör för Hemmets Veckotidning.

Pia Ljungqvist har gjort ett framgångsrikt jobb med att utveckla Hemmets Veckotidning såväl i print som digitalt. I den senaste TS-mätningen är Hemmets Veckotidning nu Sveriges största veckotidning med en printupplaga på närmare 166 000 exemplar varje vecka. Hemmets Veckotidning har även en stark utveckling digitalt med över 142 000 unika besökare per vecka i snitt (vecka 16-21, 2017).

– Under Pias ledarskap ser vi goda möjligheter att fortsätta driva Hemmet Veckotidnings framgångsrika utveckling samtidigt som korsordsvarumärkena kan få en liknande positiv utveckling, säger Martin Kroon, publicistisk direktör på Aller media.

Aller media producerar idag drygt 260 krysstidningar varje år. De tre största korsordstidningarna i Sverige, Lätta Kryss, Nybörjarkryss och Lätt &Lagom, produceras av Aller media och av de åtta största korsordstiningarna görs hälften av Aller media. Nyligen lanserades också det nya varumärket Veckokryss, som är en satsning på en korsordstidning som utkommer varje vecka.

– Läsarna av Hemmets veckotidning älskar sina korsord, det är en enormt viktig del i vårt publicistiska arbete. Därför känns det bra att nu få arbeta ännu mer med korsordsinnehållet och jag är stolt och glad över att få förtroendet att leda ännu en redaktion. Det finns många likheter mellan redaktionerna och jag tror att vi kan lära oss mycket av varandra. Korsordsredaktionen är extra spännande eftersom den både levererar till Aller medias andra tidningar och samtidigt har en egen, kommersiell affär, säger Pia Ljungqvist.

För mer information, vänligen kontakta:

Martin Kroon, publicistisk direktör, Aller media

Telefon 042-17 35 06, eller email: [email protected]

Pia Ljungqvist, chefredaktör Hemmets Veckotidning och Korsord, Aller media

Telefon 040- 38 59 31, eller email: [email protected]