Herman Lindqvist har under en tid varit borta från de svenska medierna men har nu återvänt till rampljuset som krönikör till ingen mindre än Svensk Damtidning, där han varje vecka från och med den 28 mars kommer att bidra med sina uppskattade historietolkningar i en personlig kunglig krönika.

– Det är otroligt glädjande att få hälsa Herman välkommen till Svensk Damtidning! Herman Lindqvist är en drömvärvning. Han besitter den absolut största historiska kunskapen om kungligheter i Sverige vilket bidrar med ytterligare tyngd till Svensk Damtidnings innehåll, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning. 

Herman Lindqvist:

– Jag har varit journalist och historieberättare i mer än femtio år, men har saknat en stor och bred plattform för kontinuerliga historiska och nutida kungliga samtal med läsarna. Nu har jag den i Svensk Damtidning, där jag varje vecka ska lyfta på locket till det magiska historieskrinet jag har tillgång till, säger Herman Lindqvist.

Herman är en uttalad rojalist och det var han som väckte liv i svenskarnas intresse för historia med sin bokserie Historien om Sverige 1992-2006 och med tv-serien Hermans historia. Sedan han blev Herman med hela svenska folket har han hunnit skriva 61 böcker, där han nu skriver på sin 62:a bok som handlar om Bernadotte släkten som firar 200 år på tronen i år. Han har även undervisat Kronprinsessan Victoria i Sveriges historia.